Loader

Mercedes Benz W 211 Binz – Pilato. De la o idee simpla la un produs inovator.

Mercedes Benz W 211 Binz – Pilato. De la o idee simpla la un produs inovator.

Masina Funerara Mercedes Benz W211 Quatroporte s-a nascut in urma colaborarii dintre firma germana BINZ din Lorch si PILATO SpA de la Nervesa della Bataglia. Ideea de plecare era una destul de simpla si anume , consta in realizarea unui sasiu extralung cu distanta interaxa de 3900 mm care sa dispuna de o cabina de pasageri normala  fara nici un sacrificiu din punct de vedere al confortului celor 5 pasageri cu care este omologata cabina masinii funerare.   Firma Italiana Pilato preia aceasta caroserie , o reinterpreteaza  cu detalii estetice rafinate in stil Italian  dar in acelasi timp ramanand in lumina traditiilor nord europene, mai ales in partea din spate porta sicriu. 

Practic aceasta masina funerara este un mix atemporal care a avut un mare succes in perioada 2003 – 2006. Era clar inca de la  inceput ca un proiect de asemenea calitatea va avea un cuvant de spus si pentru urmatorii ani cand pe piata vor apare aceste masini ca  si funerare second hand.

Era perioada in care practic toate firmele care produc masini funerare atat in Italia cat si in Germania au inceput sa foloseasca fibra de sticla pentru realizarea caroseriei. Cu alte cuvinte se putea realiza o masina funerara in orice forma  si design. Sasiul lungit BINZ a dat posibilitatea constructorilor de masini funerare sa dezvolte un design personalizat  intr-un mediu tehnologic incitant. Practic caroseria oferea multe posibilitati de personalizare care au fost dezvoltate de firma Pilato SpA din Treviso- Italia.

În plus, să nu subestimăm că în multe procese de fabricație la BINZ au fost utilizate sisteme de derivație aeronautică care garantează un nivel ridicat de soliditate și robustețe pentru fiecare componentă a caroseriei. În cele din urmă, la fel ca sora sa italiană QuattroPosti ,  este, de asemenea, derivat dintr-un șasiu lungit  Mercedes  Benz  realizat pe modelul W 211 cu un ampatament de 3900 mm și care este omologat ca si masina funerara . Dar acesta este un cu totul alt produs , si alta masina care merita sa o tratam cu un articol dedicat doar acestui model.  

Autenticitatea și unicitatea tuturor etapelor de producție sunt documentate într-o serie de teste și inspecții la care a fost supus vehiculul pentru a fi comercializat pe piata europeana pentru a verifica conformitatea cu reglementările europene de siguranță. Trecerea acestei lungi serii de teste a condus la eliberarea COC (Certificate of Conformity) care este utilizat pentru înregistrarea autovehiculelor funebre în toate țările europene.

Practic aceasta perioada cuprinsa intre 2003-2005 a cunoscut o revolutie fara precedent din punctul de vedere al materialelor folosite in realizarea masinilor funerare.  Practic prin introducerea materialelor compozite cum ar fi fibra de sticla si mai tarziu fibra de carbon.  Fiecare masina funerara se putea personaliza in multe modalitati in functie de costuri  iar antreprenorii de pompe funebre aveau posibilitatea la randul lor de a personaliza imaginea firmei de pompe funebre in functie de imponenta modelului de masina funerara comandat.

Practic in aceasta perioada masina funerara a inceput sa reprezinte imaginea firmei  de servicii funerare. La fel ca si la alegerea unui vin bun de pus pe masa cand ai oaspeti deosebiti. Cu cat numele vinului era mai blazonat cu atat impresia oaspetilor era mai buna. Cerimonia funerara nu mai era legata doar de traditiile  locale unde firma de servicii funerare isi desfasoara activitatea ci si de stil, sobrietate si eleganta  sau as putea chiar sa  folosesc aceasta expresie  organizarea unei cerimonii funerare devenise o „chestiune de stil cu o opera de arta pe patru roti aplicata in viata de zi cu zi”

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII DESPRE MASINA FUNERARA MERCEDES BENZ W 211 QUATTROPORTE BINZ – PILATO PREZENTA IN OFERTA CARRIFUNEBRI.COM

Top